Statele Unite au anunţat marţi că sancţionează 13 entităţi străine şi persoane din China, Irak, Rusia şi Turcia, în conformitate cu legea de neproliferare a armelor în Iran, Coreea de Nord şi Siria, potrivit unui comunicat al Departamentului de Stat.

Măsurile includ aplicarea de noi sancţiuni împotriva a cinci entităţi şi persoane din China, respectiv Luo Dingwen, Baoding Shimaotong Enterprises Services Company, Gaobeidian Kaituo Precise Instrument, Wuhan Sanjiang Import and Export , şi din Turcia - Eren Carbon Graphite Industrial Trading Company, pentru susţinerea programului de rachete al Iranului. Cetăţeanul chinez Luo Dingwen a fost implicat şi în furnizarea de produse sensibile  programului de înarmare al Pakistanului.

Măsurile sunt rezultatul unei evaluări periodice a activităţilor sancţionabile.

Sancţiunile includ restricţii aplicate achiziţiilor guvernului american, asistenţei guvernamentale amerciane şi exporturilor.

Impunerea acestor măsuri scoate în evidenţă că programul de rachete al Iranului rămâne o îngrijorare semnificativă a Statelor Unite legată de proliferarea armelor.

Impunerea de sancţiuni împotriva acestor entităţi srăine corespunde eforturilor Departamentului de Stat de a se folosi de toate măsurile aflate la dispoziţie pentru a împiedica Iranul să realizeze progrese în construirea de rachete.

Sursa: news.ro