Un temerar american care voia să demonstreze că Pământul este plat a murit sâmbătă după ce s-a prăbușit cu o rachetă pe care a făcut-o acasă, informează BBC, citat de libertatea.ro. Mike Hughes, zis Nebunul, a încercat de mai multe ori să ajungă în spațiu cu rachete construite de el, dar de fiecare dată a sfârșit pe patul de spital.

Ultima aventură i-a fost fatală lui Michael Hughes, de 64 de ani, care s-a prăbușit sâmbătă în deșertul californian, la scurt tikmp după ce a decolat cu o rachetă artizanală pe bază de aburi, pe care a fabricat-o singur acasă. O înregistrarea video care circulă pe rețelele sociale arată o rachetă care ia foc în cer, înainte de a se prăbuși. ”Nebunul” Hughes era celebru pentru convingerea sa că Pământul este plat și spera să ajungă în spațiul cosmic ca să demonstreze tuturor acest lucru.

Incidentul de sâmbătă a fost filmat ca parte a emisiunii Homemade Astronatus, un serial TV despre producătorii amatori de rachete difuzat în SUA de postul Science Channel. Cu ajutorul prietenului său Waldo Stakes, Hughes a încercat să ajungă la o altitudine de 1.525 de metri cu racheta fabricată de el. În video-ul cu lansarea, poate fi văzută o parașută în spatele rachetei, aparent eliberată prea devreme, la doar câteva secunde după decolare.

Într-o postare pe Twitter, postul Science Channel a anunțat că Hughes a murit urmărindu-și visul. Biroul de șerif a ținutului San Bernardino a anunțat că polițiștii au fost chemați la ora locală 14.00 la o lansare de rachetă, unde au constatat decesul unui bărbat, după ce racheta s-a prăbușit în deșert, fără a dezvălui identitatea victimei.

A avut mai multe tentative de a ajunge în spațiu Site-ul de celebrități TMZ a confirmat însă faptul că era vorba despre Mike ”Nebunul” Hughes. Darren Shuster, un fost reprezentant al lui Hughes a spus pentru TMZ că ”nu mai era altul ca el”.   

”Când Dumnezeu l-a făcut pe Mike a spart matrița. Omul era cu totul deosebit și trăia doar pentru a forța limitele. Nu s-ar fi putut duce în alt mod decât acesta, odihnească-se-n pace”, a spus Shuster. Mike Hughes trăia în Apple Valley și a devenit cunoscut pe plan internațional când a anunțat că vrea să ajungă în spațiu pentru a demonstra că Pământul este plat. În martie 2019, Hughes a atins o altitudine de 570 de metri înainte ca parașutele să i se deschidă și să aterizeze cu dificultate, izbindu-se de sol.

Hughes a spus atunci: ”Dacă sunt bucuros că am făcut asta? Cred că da. O să văd dimineață cum mă simt, probabil nu voi mai fi în stare să mă mai dau jos din pat. Măcar ajung acasă și îmi văd pisicile diseară”. Mike Hughes, șofer de limuzină, a avut mai multe tentative de a zbura în spațiu cu rachete fabricate de el, dar de fiecare dată a ajuns la spital. Cu toate acestea, el ocupă un loc în Cartea Recordurilor încă din anul 2002, pentru cea mai lungă săritură cu limuzina: 31 de metri, cu o limuzină Lincoln.