Cel puţin opt persoane au fost ucise miercuri seară în două incidente armate petrecute la Hanau, în apropiere de Frankfurt. Autorii atacurilor sunt încă în libertate și au fugit la bordul unui vehicul de culoare închisă. Unități speciale ale poliției au pornit în căutarea lor.

Incidentele s-au petrecut în două localuri cu specific oriental. Primul atac armat s-a petrecut la ora locală 22:00, într-un bar din centrul orașului. Trei persoane au murit aici după ce indivizii au deschis focul.

Al doilea atac a avut loc în cartierul Kesselstadt, într-un alt local, iar cinci persoane au decedat.

Au existat inițial informații că ar fi avut loc și un al treilea atac, dar ulterior nu s-au confirmat.

Nu se știe deocamdată despre câți atacatori este vorba și nici care sunt motivele atacului. Poliția a cerut ajutorul populației, dacă are informații relevante. Totodată, autoritățile au cerut oamenilor să fie reținuți și să nu se grăbească să tragă concluzii pripite.

Orașul Hanau, din landul Hessa, se află la circa 25 de kilometri de Frankfurt și are în jur de 100.000 de locuitori. 

Noul incident armat intervine la numai patru zile după un alt atac armat petrecut la Berlin, în apropiere de locul unde urma să se țină un spectacol turcesc. O persoană a fost ucisă atunci și patru rănite, iar autorul atacului nu a fost prins.

sursa: digi24.ro