Preşedintele francez Emmanuel Macron a estimat sâmbătă, la conferinţa de securitate de la Munchen, care are loc zilele acestea, că Rusia "va continua să încerce să destabilizeze" democraţiile occidentale prin manipularea reţelelor de socializare sau a operaţiunilor din spaţiul cibernetic, scrie AFP.

Cred că Rusia va continua să încerce să destabilizeze, fie prin actori privaţi, fie direct prin servicii, fie prin reprezentanţi", a afirmat el în cadrulconferinţei despre securitate de la Munchen, numind-o "actor extrem de agresiv" în acest domeniu.   

În cadrul aceleiaşi conferinţe, preşedintele francez s-a arătat "îngrijorat" în faţa lipsei de reacţie a Germaniei faţă de Europa şi proiectele sale de reformă în UE. 

  "Nu am frustrări, sunt îngrijorat", a spus el la Conferinţa pe securitate de la Munchen, solicitând "răspunsuri clare" ale Franţei şi Germaniei şi partenerilor lor despre provocările europene în faţa declinului american şi a dezvoltării Chinei. 

  "Cheia în următorii ani este de a ajunge cât mai repede la elementele de suveranitate la nivel european", precum apărarea, a spus Macron, subliniind o mare dezordine mondială cu privire la acest domeniu. 

sursa: adevărul.ro