A fost înregistrat primul caz de deces a unei persoane infectate cu coronavirus în Europa, anunță Reuters.

Sursa citată, scrie că ar fi vorba despre un turist venit din China și care a fost internat într-un spital din Franța de la sfârșitul lunii ianuarie. Anunțul a fost făcut de către ministrul sănătății Agnès Buzyn, ministrul sănătății al Franței, potrivit căreia victima este un bărbat în vârstă de 80 de ani, originar din provincia Hubei, China. 

Acest deces este „primul în afara Asiei, primul în Europa”, a subliniat ministrul. 

Doar trei morţi au fost anunţaţi în afara Chinei continentale: în Filipine, la Hong Kong şi în Japonia. 

Bilanţul epidemiei noului coronavirus a depăşit sâmbătă 1500 de morţi în China, şi un prim caz de contaminare în Africa a fost constatat în Egipt, informează AFP.

Ministerul egiptean al Sănătăţii a anunţat vineri că a înregistrat primul caz pe continentul african. Purtătorul de virus, care nu este egiptean, a fost spitalizat în carantină.                

Peste 66.000 de cazuri de contaminare au fost înregistrate în China, dintre care cel puţin 1.716 printre medicii şi infirmierele care vin în contact cu bolnavii, potrivit Comisiei naţionale a sănătăţii, care are statut de minister. 

Autorităţile au dezvăluit că şase membri dintre îngrijitori au decedat, subliniind riscurile pe care le suportă în spitalele suprasolicitate.          

Majoritatea celor contaminaţi în mediul spitalicesc au fost în Wuhan, în provincia Hubei, în centrul Chinei, şi focar al acestei epidemii de pneumonie virală numită Covid-19 de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).