Cum să rămâi activ și optimist când te afli în carantină? Pentru niște pacienți din Wuhan, ringul de dans este un răspuns, informează South China Morning Post. Publicația prezintă un clip în care se vede cum personalul medical, echipat în costume speciale de protecție, îi cheamă la dans pe bolnavii de coronavirus de care au grijă.

În încercarea de a ridica moralul pacienților bolnavi de coronavirus aflați în carantină, personalul medical dintr-un spital improvizat în Wuhan a venit cu această idee: să danseze împreună. Pacienții au simptome medii de coronavirus și mulți dintre ei sunt depresivi și îngrijorați de starea lor de sănătate, iar personalul medical speră ca dansul să-i înveselească și să-i ajute să-și revină, scrie libertatea.ro

Eforturile medicilor i-au emoționat pe cei care au văzut aceste imagini online ”M-a mișcat să văd așa ceva. Medici, pacienți și toată lumea, capul sus!”, a scris un utilizator online.

”Este deja prea mult pentru doctori și asistente. Ei trebuie să-i trateze, dar și să aibă grijă de ei ca de copiii de grădiniță”, a comentat altcineva.

”Asta e prea solicitant pentru personalul medical, au nevoie de multă energie”, a spus un altul.

”Îmi pare rău pentru personalul medical, că trebuie să poate costumele alea grele. Dar ce fac aici înseninează atmosfera și îi ajută pe pacienți să se relaxeze”, apreciază altcineva.