În Crimeea, gruparea armata creata, potrivit spuselor ministrului rus al apararii, pentru ”descurajarea NATO”, a învins inamicul ipotetic în cadrul exercițiilor „Kavkaz-2016”.

Sistemele de apărare aeriană S-400 au nimicit toate țintele aeriene, iar bateriile apărării de coastă „Bal ” și „Bastion” au distrus țintele de suprafață. Totodata, submarinul diesel-electric „Novorossiisk” al Flotei Marii Negre a realizat o lansare de rachete de croazieră spre gruparea navală a „inamicului”, anunta TASS.

Pentru recunoaștere aeriană, în timpul exercițiilor au fost folosite dronele „Orlan ” și „Forpost”, care au fost apreciate in Siria, potrivit ministrului Serghei Șoigu.

Acesta a observat personal exercițiul, motiv pentru care Ucraina și-a exprimat protestul oficial

Anterior, NATO a condamnat așa-zisele zone de interdictie create de apărarea aeriana rusa, care afectează teritoriul țărilor NATO și a intereselor acestora. Sistemul de apărare aeriană multinivel cuprinde in prezent Crimeea, Kaliningrad, Kamceatka și Siria.

 

Conform unei surse NATO, zona de interdictie din Crimeea cuprinde Marea Neagră și țările NATO de la Marea Neagră.

La randul sau, „Domul” peste Siria acoperă o parte a teritoriului Turciei. Prin urmare, Alianța a pregătit un pachet de măsuri care urmărește să asigure libertatea de miscare a forțelor aeriene, marine si terestre NATO în zonele de interes ale Occidentului.

Sursa: Pagina de Rusia