Vladimir Putin i-a propus fostului procuror general al Federației Ruse, Iurii Ceaika, să preia funcția de reprezentant oficial al Districtului Federal Nord-Caucazian, scrie Ria Novosti.

Amintim că Iurii Ceaika a demisionat la cererea președintelui Vladimir Putin. 

Putin a propus ca Consiliul Federației să-l numească în funcție de procuror general pe Igor Krasnov, actualul procuror adjunct al șefului Comitetului de Investigații, Alexander Bastrykin, transmite RIA Novosti.

În conformitate cu art. 83 din Constituția Rusiei, președintele prezintă Consiliului Federației o candidatură pentru numirea în funcția de procuror general și o propunere de demitere a acestuia. Procurorul general este numit în funcție și eliberat din funcție de Consiliul Federației.

Deschide.md amintește că, fiul cel mai mic al ex-procurorului general al Rusiei, Igor Chaika, în ajun de Anul Nou, pe 27 decembrie, a devenit principalul proprietar a companiei „Media Invest Service”, firma care deține posturile Accent TV și Primul în Moldova, dar și din firma care gestionează mail.ru și ok.ru în R. Moldova.