La Spitalul de Oncologie din Cernăuţi a avut loc o întâlnire de lucru, la care a fost constatat faptul că cei 75 mii de euro oferiți de Agenția de Cooperare Internațională pentru Dezvoltare RoAid, din cadrul Ministerului Afacerilor Externe din România, au fost cheltuiți conform planului, iar proiectul de renovare și modernizare a secției de radiologie a spitalului a fost încheiat cu succes, notează Agenția BucPress din Cernăuți.

Delegația Agenției de Cooperare Internațională pentru Dezvoltare RoAid, din cadrul Ministerului Afacerilor Externe din România, condusă de Cezar Cătălin Marin, a efectuat o vizită de lucru în regiunea Cernăuți, întâlnindu-se cu conducerea Spitalului de Oncologie. A fost constat faptul că lucrările au fost realizate în proporție de 100%, iar noua secție de radiologie funcționează mai bine de două săptămâni.

Medicul-șef al Spitalului de Oncologie, Ilia Tașciuc, a mulțumit României pentru susținerea și sprijinul financiar atât de necesare. Potrivit consulului general al României la Cernăuți, Irina Loredana Stănculescu, acest proiect este unul de valoare în relația bilaterală, fiind un exemplu de urmat în viitor.

Delegația din România a adus secției de radiologie televizoare pentru saloanele spitalului, acestea fiind oferite Agenției de Cooperare Internațională de mediul de afaceri din România.