Miliardarul rus Boris Rotenberg, unul din apropiații lu Vladimir Putin, a pierdut procesul sau intentat băncilor europene. Omul de afaceri nu a reușit să convingă instanța de judecată că băncile l-au discriminat atunci cand au refuzat sa lucreze cu el. Amintinm, patru bănci nord-europene au încetat orice colaborare cu Rotenberg după ce SUA au impus sancțiuni impotriva omului de afaceri rus, scrie paginaderusia.ro

Publicația Helsingin Sanomat relateaza ca instanta l-o obligat pe oligarh sa achite cheltuielile de judecata în valoare de 530.000 EUR.

În 2014, patru bănci au încetat să mai deserveasca conturile lui Boris Rotenberg, care are doua cetățenii, a Rusiei și a Finlandei. Este vorba despre bancile Danske Bank, Svenska Handelsbanken, Nordea Bank și OP Corporate Bank.

În octombrie 2018, Rotenberg a dat în judecată băncile. În februarie 2019, un tribunal din Helsinki a respins primul sa plangere, dar omul de afaceri a continuat să se judece cu bancherii. Proprietar al unei averi de 1,1 miliarde de dolari, Rotenberg a cerut băncilor compensații de la banci în valoare de 70.000 de euro.

Boris Rotenberg (stanga in poza) și fratele său mai mare Arkadi (dreapta) au intrat sub sancțiunile americane în 2014. În același timp, Boris Rotenberg nu este pe lista neagra a UE, deoarece este cetățean al Finlandei.