Petre este numele primit la Taina Botezului de musulmanul care s-a convertit la Ortodoxie luna aceasta în Parohia Apostol din București.

„A fost un eveniment unic, cred, în istoria de aproape 300 de ani a parohiei noastre. Duminica trecută a fost cu adevărat o zi specială pentru comunitatea noastră”, a declarat pentru Ziarul Lumina Marinel Laurențiu Marcu – consilier parohial.

Slujba Botezului a fost oficiată în data de 15 decembrie de părintele Florin Nectarie Busuioc, protopopul Protoieriei Sector 3 capitală, împreună cu preoții Bisericii Apostol, părintele paroh Ioan Sache și părintele Marin Sîrbu, duhovnicul noului botezat.

Taina Botezului a fost primită după o perioadă de catehizare susținută, care a avut ca scop însușirea învățăturilor de credință creștin-ortodoxe.

La primirea Botezului au asistat membrii familiei, naşii şi prietenii apropiaţi. Convertirea a fost o dorinţă a noului botezat, care a participat la numeroase evenimente în cadrul parohiei, fiind foarte apropiat de spiritualitatea şi tradiţiile româneşti.

„Este de înțeles să aibă asemenea sentimente pentru că locuiește în România de aproape 30 de ani. În plus, este căsătorit civil cu o credincioasă de-a noastră, creștin-ortodoxă, și împreună au o fetiță botezată tot creștin-ortodox. De asemenea, își doresc foarte mult ca, în viitorul apropiat, să se căsătorească și religios tot în biserica noastră, ceea ce ne bucură și, în același timp, ne onorează”, a declarat părintele Marin Sîrbu, duhovnicul noului convertit.