Donald Trump a refuzat să răspundă unei întrebări din partea CNN în conferinţa de presă pe care a susţinut-o miercuri în Trump Tower, la New York, furios după ce postul a dezvăluit că atât lui, cât şi preşedintelui Barack Obama, li s-au prezentat informaţii potrivit cărora Rusia deţine informaţii personale şi financiare compromiţătoare despre preşedintele-ales, scrie The Guardian.

”Tu, nu. Organizaţia ta este groaznică”, a spus Trump atunci când corespondentul CNN la Casa Albă Jim Acosta a încercat să-i adreseze o întrebare.

”Odată ce ne atacaţi, puteţi să ne acordaţi o întrebare? Domnule preşedinte-ales, odată ce ne atacaţi organizaţia de ştiri, puteţi să ne acordaţi o şansă?”, a întrebat Acosta.

”Nu am să vă dau o întrebare. Voi sunteţi ştiri false”, i-a răspuns preşedintele-ales.

Trump era furios din cauză că BuzzFeed a publicat marţi un raport neverificat de 35 de pagini care pretinde că expune legături între Trump şi Rusia, folosind un material anterior al CNN - care menţionează raportul, dar fără să-i dezvăluie întregul conţinut sau să-l publice - ca justificare pentru a-l publica.

Decizia BuzzFeed a provocat o adevărată furtună pe tema eticii presei.

Viitorul preşedinte a criticat în mod repetat CNN şi BuzzFeed în conferinţa sa de presă de la Trump Tower.

El a catalogat BuzzFeed drept un ”blog de stânga” şi o ”grămadă deteriorată de gunoi” pentru că a publicat raportul neverificat.

------------CNN a subliniat ulterior că decizia sa de a publica ”rapoarte atent la surse” despre documente ale serviciilor de informaţii neverificate cu privire la Donald Trump a fost ”extrem de diferită de decizia BuzzFeed de a publica note neconfirmate”.

Atacul lui Trump la adresa postului CNN poate fi privit cu oarecare ironie, comentează The Guardian.

Jeff Zucker, preşedintele CNN Worldwide, era la conducerea NBC Entertainment atunci când a lansat The Apprentice, iar succesul The Celebrity Apprentice l-a ajutat pe Zucker să devină conducătorul NBC, scrie ziarul.

Apoi CNN i-a oferit lui trump publicitate gratuită în valoare de milioane de dolari, prin faptul că i-a acoperit nonstop campania electorală, adaugă publicaţia.

În conferinţa de presă de miercuri, Trump a criticat, de asemenea, agenţiile de informaţii din cauza unei presupuse scurgeri a raportului către agenţii de ştiri.

”Cred că este ruşinos (faptul) că agenţiile de informaţii au lăsat orice informaţii care s-au dovedit atât de false şi contrafăcute” să ajungă afară, a declarat Trump.

”În ceea ce priveşte BuzzFeed, care este o grămadă deteriorată de gunoi scriind ceea ce a scris, eu cred că vor suferi consecinţele şi o fac deja”, a spus preşedintele-ales.

Numeroase publicaţii, inclusiv The Guardian, au publicat articole bazate pe raport, fără să-l publice integral sau să dezvăluie toate detaliile, dearece ele nu sunt verificate.

The Guardian a scris că FBI a cerut vara trecută un mandat Curţii pentru supravegherea informaţiilor străine (FISA), cu scopul de a monitoriza patru membri ai echipei lui Trump, suspectaţi de contacte cu oficiali ruşi, dar că FISA a respins solicitarea.

sursa: News.ro