Cozi masive s-au format în afara secțiilor de votare din Londra, în ziua alegerilor generale anticipate. Cei mai mulţi britanici ieşiţi la vot au declarat că secţiile sunt „de 20 de ori mai aglomerate decât în 2017”, scrie Digi24.ro

Britanicii sunt chemaţi, joi, la urne pentru al treilea scrutin parlamentar în mai puţin de cinci ani. Rezultatul va decide soarta Brexitului, acum în impas. Secţiile de votare se închid la ora locală 10:00 PM, iar mulţi britanici au sperat că vor putea vota înainte de a ajunge la serviciu.

Ce spun cei care au stat la cozi

„Votez de 8 ani la aceeaşi secţie, dar nu am mai văzut niciodată o asemenea coadă”, a declarat Craig Fordham, care a aşteptat 15 minute până să ajungă la urnă.

„Este de 20 de ori mai aglomerat decât în 2017. Este o scenă clasică: toată lumea îşi aşteaptă rândul, nimeni nu se împinge”, a declarat o tânără de 27 de ani.

„Este o zi crucială pentru mulţi dintre noi”, a mai adăugat un bărbat. Acesta a mai povestit că cel puţin 70 de persoane aşteaptă să voteze la secţia la care şi el este arondat.

„În 20 de ani de când votez la Streatham Hill, nu am mai întâlnit aşa ceva. Ce se petrece?!”, potrivit unei votante.

Premierul Boris Johnson a convocat alegerile anticipate, sperând să obţină majoritatea absolută care îi lipsea pentru a debloca situația și a scoate Regatul din UE în condițiile sale.

Rivalul la funcţia de premier este laburistul Jeremy Corbyn, care le-a promis cetăţenilor o schimbare adevărată după 10 ani de guvernare conservatoare. Un sondaj publicat acum două zile arată că victoria va fi a lui Boris Johnson.

Aproximativ două treimi din alegători, sau aproximativ 30 de milioane, sunt așteptate la urne în scrutinul legislativ de joi.