Suspectul în cazul atacului comis marţi la Spitalul Universitar din Ostrava (nord-estul Cehiei) s-a sinucis, a anunţat ministrul de interne ceh Jan Hamacek, citat de postul public de televiziune, transmit Reuters şi AFP.

La trei ore după atacul de la Spitalul Universitar din Ostrava, poliţia cehă a anunţat că un bărbat s-a împuşcat în cap în interiorul unui automobil, model Renault Laguna, căutat în urma atacului.

''Am găsit autorul. Acest bărbat în vârstă de 42 de ani şi-a tras un glonţ în cap înainte ca poliţia să treacă la acţiune. El este mort'', a indicat poliţia.

Poliţia a declarat că a primit apeluri referitoare la atac la ora locală 07:19 (06:19 GMT). Ofiţerii de poliţie au ajuns la locul incidentului la cinci minute după primirea primului apel.

Directorul spitalului, Jiri Havrlant, a afirmat că cinci persoane au murit pe loc, iar a şasea în timpul intervenţiei chirurgicale. Alte două persoane sunt rănite grav. Niciun medic nu a fost rănit în atac, al cărui mobil este necunoscut.

Atacul a fost comis într-o sală de aşteptare, iar victimele au fost împuşcate de la mică distanţă în cap sau în gât. Toate cele şase victime - patru bărbaţi şi două femei - sunt adulţi.

Acesta este cel mai grav atac din Republica Cehă începând din 2015, când un bărbat a împuşcat mortal opt persoane într-un restaurant din oraşul Uhersky Brod, situat în sud-estul ţării.

sursa: agerpres.ro