Serviciul Federal de Securitate din Rusia (FSB) anunță că specialiștii săi au reușit să spargă Telegram, se anunță înr-un raport al unui colaborator al serviciilor secrete din Marea Britanie. Raportul a fost publicat de BuzzFeed.

Potrivit raportului, sistemul de criptare al serviciului de mesagerie Telegram, reprezenta un interes sporit pentru serviciile secrete din Rusia, inclusiv pentru faptul că mesengerul era folosit de activiștii politici și opozanții ruși.

Potrivit surselor fostului spion britanic „FSB a spart cu succes aplicația, iar folosirea acesteia nu mai este securizată”.

Informațiile spionului britanic, după cum anunța anterior CNN, sunt o anexă la raportul serviciilor secrete din SUA, despre presupusa implicare a hacker-ilor ruși în alegerile prezidențiale.

-------------În anexă, pe lângă informațiile despre presupusa implicare a Moscovei în crimele cibernetice, se conțin informații compromițătoare despre președintele ales Donald Trump. BuzzFedd, după ce a publicat raportul a menționat, că nu poate demonstra autenticitatea documentului.

WikiLeaks a calificat acest raport ca fiind unul „fictiv”. Potrivit organizației, acesta nu poate fu un raport al serviciilor speciale: stilul, informațiile prezentate și datele, nu insuflă încredere.