Cel puţin cinci persoane au murit vineri şi mai multe au fost rănite în urma unui incendiu provocat de o explozie de gaz într-un bloc de 12 etaje din oraşul Presov, din Slovacia, a declarat un purtător de cuvânt al pompierilor, citat de DPA.

Potrivit sursei citate, explozia a avut loc la puţin timp după ora locală 12.00 (11.00 GMT) la unul dintre etajele superioare şi apoi incendiul care a urmat a cuprins până la cinci etaje.

Oamenii care trăiau în apropiere au fost avertizaţi de salvatori să nu se apropie de clădirea în flăcări pentru că s-ar putea produce noi explozii.

Blocul din Presov, al treilea oraş ca mărime din Slovacia, este în pericol de prăbuşire, mai spune purtătorul de cuvânt.

Mai multe persoane din clădire au fugit pe balcoane sau pe acoperiş şi erau încă blocate acolo în cursul după-amiezii, potrivit unor martori citaţi de mass-media.

O persoană care nu a fost încă identificată a căzut de la balcon şi a murit. Nu se ştie pentru moment dacă celelalte decese au fost provocate de explozie sau de intoxicarea cu fum.

Purtătorul de cuvânt al pompierilor spune că nu se ştie cu exactitate pentru moment câte persoane au fost rănite şi că numărul acestora se schimbă în permanenţă.

Prim-ministrul Peter Pellegrini şi ministrul de interne Denisa Sakova şi-au anulat întâlnirile prevăzute şi s-au deplasat la locul tragediei, notează DPA.

sursa: agerpres.ro