Publicația The Insider a ajuns în posesia unor documente care demonstrează contactele strânse ale Kremlinului cu politicieni care susțin mișcarea de opoziție a vestelor galbene din Franța și partidul de extremă dreapta „Alternativa pentru Germania”. Este vorba despre scrisori ale președintelui comitetului Dumei de Stat pentru relații internaționale Leonid Sluțki (cunoscut în special pentru hărțuirile sexuale) în care solicită consulatelor ruse să ofere vize pentru mai mulți politicieni europeni. Printre aceștia se numără nouă cetățeni ai Germaniei, 25 de cetățeni ai Franței, dar și cetățeni ai Spaniei, Italiei, Letoniei și ai altor state.

Primii în lista invitaților este Michel Jacques Larive, membru al partidului marginal de stânga „Franța Nesupusă” și activistul public Maxime Antonio Raynald da Silva, ambii fiind cunoscuți ca membri activi ai mișcării de protest „vestele galbene”, care organizează în mod regulat revolte stradale în Franța. Vladimir Putin a menționat într-o discuție cu activiștii pentru drepturile omului că „doar noi nu ne dorim evenimente similare ca în Paris”.

Prima în lista nemților invitați este deputatul Bundestag din partidul de extremă dreapta „Alternativa pentru Germania” Kai Gottschalk și funcționara Korina Bulow din același partid.

Printre cetățenii invitați din Letonia se numără Einars Graudins, care, printre altele, a oferit un comentariu pentru publicația ce aparține lui Evgheni Prigojin, RIA FAN comunicând că „Occidentul a jefuit Letonia”.

Ministerul de Externe de la Moscova nu mai ascunde în ultima perioadă contactele sale cu mișcările de extremă dreapta și anti-Bruxelles din Europa.

Ministrul rus de Externe a raportat pe rețelele de socializare despre o întâlnire cu reprezentanții societății civile din Franța. Din poze vedem că printre invitații este Dmitry de Koshko, un comentator pentru posturile TV din Rusia unde povestește despre ascensiunea islamului în Franța, despre faptul că în Kiev la putere au venit naziștii, despre faptul că Franța trebuie să fie alături de Rusia care devine iarăși o supraputere.