Guvernul britanic a declarat luni că lansează o investigație națională a securității cibernetice pentru a evalua proporția în care Regatul Unit este protejat de un val tot mai mare de atacuri la nivel mondial, doar la două zile după ce agențiile secrete din SUA au declarat că Vladimir Putin ar fi dat personal ordinul pentru atacurile cibernetice care l-au ajutat pe Trump în alegerile prezidențiale, informează Reuters.

Investigația face parte din a doua strategie națională pentru securitatea cibernetică 2016-2021 lansată în noiembrie anul trecut.

"Atenția a fost concetrată recent asupra exploatării potențiale a domeniului cibernetic de către alte state și actori asociați în scopuri politice", a declarat Margaret Beckett, presedintele Comitetului comun al Parlamentului privind strategia de securitate națională.
bla

"Dar aceasta este una dintre sursele de intimidare cărora guvernul trebuie să le acorde atenție", a adăugat ea.

Atacurile cibernetice din Marea Britanie au fost în creștere, iar în special, ținte ale hackerilor deveneau afacerile cum ar fi băncile și magazinele, relatează Reuters.

Ancheta va verifica problemele, inclusiv tipurile de amenințări cibernetice cu care se confruntă Marea Britanie, amploarea capitalului uman, financiar și tehnic angajat în a face față amenințărilor, precum și în dezvoltarea capacităților cibernetice ofensive.