Celebrul istoric rus, Oleg Sokolov, în vârstă de 63 de ani, care și-a ucis și dezmembrat iubita, o fostă studentă a sa, în vârstă de 24 de ani, a încercat să se sinucidă în timpul reconstituirii crimei. Tentativa eșuată de suicid a fost confirmată pentru presa rusă de către avocatul lui Sokolov.

Presa rusă a scris că în timpul reconstituirii crimei în apartamentul său, când i-au fost scoase cătușele de la mâini, Sokolov ar fi luat un cuțit și a încercat să se sinucidă, însă a fost oprit de către unul dintre polițiștii care îl însoțeau.

Avocatul lui Sokolov, Alexand Pociuev, a confirmat incidentul pentru mass-media rusă.

Amintim că istoricul, expert în perioada domniei lui Napoleon Bonaparte, profesor la Universitatea din Sankt Petersburg, a fost arestat preventiv și pus sub acuzare luni și va petrece două luni după gratii în așteptarea procesului în care va fi judecat pentru uciderea și dezmembrarea Anastasiei Ieșcenko.

Sokolov  a fost surprins la începutul lunii pe malul râului Moika, purtând în spate un rucsac ce conținea brațul unei femei. Agenția de presă Interfax a transmis că mai multe bucăți din trupul femeii au fost recuperate din râu. Potrivit unor surse, istoricul a împușcat-o pe femeie, apoi i-a tăiat capul și membrele.

Sokolov a scris mai multe cărți despre împăratul francez Napoleon Bonaparte și a primit Legiunea de Onoare din partea autorităților franceze în 2003. El și Ieșcenko au scris împreună mai multe cărți, le plăcea să poarte ținute de epocă, iar Sokolov se deghiza adesea în Napoleon. Istoricul participa frecvent la reconstituiri istorice ale războiului purtat de Napoleon în Rusia.

După ce ar fi scăpat de cadavru, Sokolov ar fi vrut să se sinucidă la Fortăreața lui Petru și Pavel, îmbrăcat ca Napoleon.