Oleg Sokolov, un cunoscut istoric rus, în vârstă de 63 de ani, şi-a ucis iubita în vârstă de 24 de ani şi a dezmembrat-o. El şi-a recunoscut crima după ce a fost scos de poliţişti dintr-un râu din Sankt Petersburg, în stare de ebrietate, având un rucsac în care erau braţele femeii, relatează The Moscow Times şi AFP, potrivit news.ro .

Sâmbătă, poliţia din Sankt Petersburg l-a arestat pe Sokolov după ce bărbatul a fost scos din râul Moika şi s-a descoperit ce avea în rucsac.

Apoi, poliţiştii au percheziţionat locuinţa istoricului, unde au găsit cadavrul decapitat al Anastasiei Ieşcenko, fostă studentă a lui Sokolov, tânără care i-a fost coautor la câteva lucrări.

Avocatul lui Sokolov, Alexander Pociuiev, a declarat pentru Interfax că clientul său şi-a recunoscut crima. “Sokolov a acţionat influenţat puternic de ceva, dar deocamdată putem face doar presupuneri”, a afirmat avocatul.

Presa locală scrie că bărbatul era beat şi a căzut în râu în timp ce încerca să scape de părţile de corp pe care le avea în rucsac.

Potrivit presei, se crede că Sokolov plănuia să se debaraseze de cadavru, iar apoi să se sinucidă în public îmbrăcat în Napoleon Bonaparte.

Istoricul rus se află în spital, unde este tratat pentru hipotermie. Potrivit avocatului Pociuiev, Sokolov îşi regretă faptele şi este pregătit să coopereze cu autorităţile.

Profesor la Universitatea din Sankt Petersburg, Sokolov era angajat şi în Franţa, în calitate de consilier al şcolii Issep, fondată de fosta deputată de extremă dreapta Marion Marechal, care l-a concediat imediat pe bărbat după vestea arestării acestuia.

Oleg Sokolov, mare admirator al lui Napoleon, era, potrivit studenţilor săi, un profesor talentat, care vorbea franceza şi putea interpreta atât rolul lui Napoleon, cât şi pe cele ale generalilor săi. Însă rusul era şi un ciudat, deoarece îi plăcea să se îmbrace ca Napoleon, să îşi numească iubita Josephine şi ca oamenii să i se adreseze cu “Sire”.