Ofițerul mexican de poliție implicat în arestarea fiului lui “El Chapo” Guzman a fost asasinat într-o parcare din Culiacan, provincia Sinaloa. Execuția s-a petrecut în dimineața zilei de miercuri, 6 noiembrie, fiind surprinsă de o cameră de supraveghere din zonă.

Atacatorii au tras nu mai puțin de 155 de focuri în mașina condusă de ofițerul de poliție, ambuscada durând mai puțin de 30 de secunde, relatează Daily Mail.

Mașina polițistului a fost urmărită de către atacatori într-o parcare a unui centru comercial. Doi bărbați înarmați au năvălit asupra mașinii polițitsului și au deschis focul.

Pe 17 octombrie, fiul mai mic al lui Joaquin “El Chapo” Guzman, Ovidio Guzman, a fost capturat pentru scurt timp de forțele de ordine, în urma unui schimb de focuri în Culiacan. Însă, după ce polițiștii au fost atacați, la rândul lor, de membri ai cartelului, fiind depășiți numeric și ca forță militară, au fost nevoiți să-l elibereze.

Orașul Culiacan s-a aflat sub stare de asediu în acea zi, după ce străzile au fost invadate de sute de membri ai grupului Los Chapitos, condus de unul dintre fii lui El Chapo, Ivan Archivaldo Guzman, care au venit înarmați cu mitraliere, au făcut baricade din mașini incendiate și i-au atacat pe polițiști cu toată forța.