Un condamnat pe viață a cerut eliberarea fiindcă a fost resuscitat! El consideră că a „murit” o dată și, tehnic, și-a îndeplinit pedeapsa! Benjamin Schreiber, un bărbat din SUA, în vârstă de 66 de ani, condamnat pe viață pentru o crimă comisă în 1996, a cerut eliberarea din închisoare.

El a reclamat faptul că, din pricina unor necazuri medicale, în 2015, a fost resuscitat de medici de cinci ori. Bărbatul consideră că atunci a „murit” și că și-a dus la bun sfârșit condamnarea pe viață. El a făcut o cerere de eliberare, dar justiția i-a refuzat-o, a notat Washington Post. Judecătorii au spus că moartea pentru o scurtă perioadă de timp nu oferă și posibilitatea eliberării condiționate pentru cei care au pedepse valabile pe viață. „Schreiber ori e viu, caz în care rămâne în închisoare, ori e mort, caz în care apelul nu-și are rostul”, a spus judecătoarea Amanda Potterfield.

În 1996 a omorât un om Schreiber l-a ucis, în 1996, pe John Dale Terry, după ce a complotat cu iubita acestuia. Corpul ciomăgit al victimei a fost găsit lângă un container. Juriul l-a găsit vinovat și, în 1997, și-a aflat pedeapsa: închisoare pe viață. După aproape 20 de ani, în timp ce se afla în celula unei închisori din Iowa, Schreiber s-a îmbolnăvit grav. A avut „pietre” la rinichi, pe care nu le-a tratat, astfel că a făcut o intoxicație septică severă. Pe 30 martie 2015, el a fost găsit inconștient în celula sa. Doctorii chemați imediat la fața locului l-au resuscitat.

În aprilie 2018, Schreiber a făcut cerere de eliberare condiționată, susținând că este ținut ilegal în închisoare din moment ce el „a murit” o dată! Pedeapsa lui ar fi trebuit să se încheie când inima lui a stat, iar acest lucru se întâmplase cu trei ani în urmă! N-ar fi vrut să fie salvat Încercarea lui Schreiber de a găsit o „portiță” legală prin care să scape de condamnare n-a fost „gustată” de judecători.

„Faptul că el a scris cererea de eliberare confirmă că faptul că deținutul este viu. Nu cred că legiuitorul a vrut să le ofere această portiță de scăpare condamnaților ori de câte ori procedurile medicale din timpul încarcerării lor conduc la resuscitarea lor de către profesioniștii medicali ”, a mai precizat judecătorul Amanda Potterfield. În apelul său, Schreiber a mai notat că i s-au încălcat drepturile în momentul în care medicii l-au smuls din ghearele morții, fiindcă ar n-ar fi vrut să fie resuscitat!

Sursa: Libertatea