Premierul Ludovic Orban a anunțat miercuri, în cadrul emisiunii ”Dosar de politician”, că prima sa deplasare externă, în calitate de șef al Guvernului va fi în Republica Moldova, relatează B1.ro

”Vreau să merg în Republica Moldova. Voi discuta cu premierul Maia Sandu și vom stabili. Cel mai probabil, a doua deplasare va fi la Bruxelles. După votul de învestitură a Comisiei Europene voi merge la Bruxelles pentru a mă întâlni cu șefa Comisiei Europene și cu mai mulți comisari europeni din domenii care ne interesează”, a declarat Ludovic Orban.

Totodată, Premierul Ludovic Orban spune că Executivul de la Bucureşti va realiza în continuare proiecte care vor aduce beneficii cetăţenilor R. Moldova.

„Cum ar fi susţinerea investiţiei cu gazoductul, pregătirea interconectării energetice, încurajarea înfrăţirilor la nivelul autorităţilor locale şi mai ales susţinerea autorităţilor locale din România să susţină proiecte în localităţi din Republica Moldova. Relaţia cu Republica Moldova va fi o prioritate în Guvernarea noastră”, a declarat Orban, în cadrul emisiunii Punctul pe Azi.

Guvernul Orban a fost învestit la 4 noiembrie, în plenul reunit al Parlamentului, cu 240 de voturi „pentru”.