Din 11 noiembrie, polonezii nu mai au nevoie de vize pentru a merge în Statele Unite pentru vizite de până la 90 de zile, a anunțat miercuri președintele Poloniei, Andrzej Duda, scrie AFP.

Această măsură este prezentată de conservatorii de la putere din Polonia drept un rezultat al relațiilor foarte bune cu administrația Trump, potrivit HotNews, care citează AFP.

„Azi, Polonia intră în mod oficial în Programul Visa Waiver și, începând din 11 noiembrie, vor putea călători (în SUA) fără vize”, a declarat ambasadoarea americană la Varșovia, Georgette Mosbacher, în cadrul unei conferințe de presă comună cu președintele Poloniei. Anunțul oficial va fi făcut de Washington ulterior în cursul zilei de miercuri, a spus Andrzej Duda.

Președintele american anunțase pe 5 octombrie că și-a dat acordul pentru intrarea Poloniei în Programul Visa Waiver, care le permite cetățenilor din țările participante să călătorească în SUA în scopuri turistice sau de afaceri până la 90 de zile fără viză.

Polonia era una dintre cele cinci țări UE care încă mai aveau nevoie de vize pentru a intra în Statele Unite, iar după intrarea în programul Visa Waiver doar alte patru țări – România, Bulgaria, Croația și Cipru – rămân în această situație.