Guvernul României a adoptat restructurarea. Şeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă a prezentat, în cadrul primei ședințe de astăzi, principalele prevederi din Ordonanţa de Urgenţă privind restructurarea Executivului.

Astfel, noul Guvern are 16 ministere.

La nivelul Ministerului de Finanţe se preia în subordine Oficiul Național al Jocurilor de Noroc și OLAF. În plus, Loteria trece la Ministerul Economiei. Se desființează ministerele Turismului și Energiei, acestea urmând a fi comasate în alte ministere. Ministerul Transporturilor include şi Ministerul Comunicațiilor, iar Ministerul Educației preia structurile Ministerului Cercetării care vor fi coordonate de un secretar de stat. La Ministerul Muncii se înființează Autoritatea Națională pentru persoanele cu dizablități, copii și adopții, care va fi condusă de un președinte cu rang de secretar de stat.

Se înființează Autoritatea pentru Digitalizarea României, Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova, Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

O altă Ordonanţă se referă la situaţia minerilor grevişti din Hunedoara. Prin OUG-ul aflat în primă lectură, se reglementează situația veniturilor complementare pentru persoanele care urmează să fie disponibilizate. Astfel, vor fi acordate venituri complementare pentru 350 de persoane în 2020 și 361 în 2021. Impactul bugetar e de aproximativ 15 milioane de lei pentru anul următor. Ordonanţa va fi adoptată imediat după ce primeşte toate avizele.

Sursa: libertatea.ro