27 February, 2017

Marine Le Pen va avea interdicție de a intra în Ucraina

Marine Le Pen va avea interdicție de a intra în Ucraina
FOTO: Quartz
Ucraina ar putea interzice intrarea pe teritoriul său a candidatei la alegerile prezidențiale din Franța, Marine Le Pen, liderul Frontului Național, mișcare de extremă-dreaptă, după comentarii făcute de ea care par să legitimeze anexarea Crimeii de către Rusia în 2014, informează Reuters.

Într-o aluzie la Le Pen, Ministerul de Externe ucrainean a subliniat într-un comunicat că, „prin declarații ce repetă propaganda Kremlinului, politicianul francez arată lipsă de respect față de suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei și ignoră complet principiile fundamentale ale dreptului internațional”.

„În acest sens, amintim că astfel de declarații și acțiuni în încălcarea legislației ucrainene vor avea în mod necesar consecințe, așa cum este cazul anumitor politicieni francezi cărora li se refuză intrarea în Ucraina”, adaugă ministerul.

Le Pen a fost citată de televiziunea franceză afirmând că anexarea Crimeii de către Rusia nu a fost ilegală, deoarece populația Crimeii a ales, în cadrul unui referendum, să se alăture Rusiei, poziție respinsă vehement de Kiev.

Referendumul a fost declarat de asemenea ilegal de Adunarea Generală a ONU.

Sursa: Paginaderusia

Ai depistat o eroare în text?  Selecteaz-o  și apasă combinația de taste CTRL + ENTER

Ultimele știri