Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a anunţat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că Administraţia sa va interzice ţigările electronice cu arome, pe fondul îngrijorărilor tot mai mari legate de efectele nocive ale acestora asupra sănătăţii, informează The Guardian.

Donald Trump le-a declarat jurnaliştilor de la Casa Albă că este nevoie de măsuri „foarte, foarte puternice” în privinţa ţigărilor electronice, întrucât acestea reprezintă un pericol pentru „copiii nevinovaţi”.

La rândul său, secretarul american al Sănătăţii, Alex Azar, a anunţat că Administraţia pentru Alimente şi Medicamente (FDA) va redacta în următoarele săptămâni o serie de reglementări în privinţa acestor dispozitive.

Decizia vine în contextul în care un număr din ce în ce mai mare de membri ai Congresului fac presiuni asupra Administraţiei Trump pentru ca aceasta să limiteze extinderea acestei industrii. 

De asemenea, Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor investighează peste 450 de cazuri de pacienţi afectaţi de o boală pulmonară severă, posibil cauzată de ţigările electronice. Potrivit unor oficiali, un ulei care conţine vitamina E este cel care provoacă, cel mai probabil, îmbolnăvirile.

Sursa: Mediafax.ro