Mai multe filmări care îl surprind pe atacatorul de la Istanbul, din noaptea de Anul Nou, la intrarea în clubul Reina, au fost publicate online duminică seara, arătând momentul în care sunt împuşcate cel puţin două victime.

Una dintre filmări, captată de o cameră de securitate situată la intrarea în club, arată un bărbat înarmat şi cu un rucsac în spate care fuge către intrarea clubului, împuşcând de la distanţă un agent de securitate al clubului şi apoi de aproape un civil – ambele victime decedând ulterior.

!!!ATENŢIE Imagini violente ce pot avea un puternic impact emoţional!

Figura bărbatului nu poate fi distinsă clar, iar acesta poartă o geacă peste costumul de Moş Crăciun, în care este surprins de o altă filmare surprinsă de o cameră din interiorul clubului.

Un video dintr-un alt unghi arată momentul în care bărbatul deschide focul asupra persoanelor aflate la intrarea în club, câteva dintre gloanţe ricoşând de pe maşinile parcate.

Autorul atacului se află încă în libertate, autorităţile turce nereuşind deocamdată să-i stabilească identitatea. Atacul nu a fost revendicat până în acest moment, însă Partidul Muncitorilor Kurzi – principala grupare suspectată de astfel de atacuri de către autorităţile turci, alături de reţeaua teroristă Stat Islamic – a negat orice responsabilitate pentru atac, susţinând că „nu execută atacuri cu scopul de a masacra civili”, conform BBC News.

39 de persoane au murit şi alte 69 au fost rănite duminică dimineaţă, după ce un bărbat înarmat a intrat şi a deschis focul în clubul Reina din Istanbul, unde peste 600 de persoane sărbătoreau trecerea în anul 2017.

Sursa: adevarul.ro