În urma atacurilor aeriene ale Forțelor Aeriene ruse asupra unui sat din zona Idlib, 13 civili au fost uciși și alți 20 au fost răniți, a anunțat Mustafa Hajj Yusuf, șeful Apărării Civile („Căștile albe”) de la Idlib, potrivit Anadolu.

Incidentul a avut loc pe 16 august în satul Khas. După cum rezultă din videoclipul distribuit pe rețelele de socializare, printre victimele atacului se numara si o femeie însărcinată.

Potrivit opoziției siriene, forțele aeriene ruse au efectuat bombardamente ale satelor Kebin (provincia Lazky), precum și Teri, Sejne, Rekaya și Has (provincia Idlib).

Potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului, cel puțin 17 civili, inclusiv șase copii, au murit noaptea târziu pe 16 august în timpul atacurilor aeriene rusești și siriene într-o tabără de refugiați din provincia Idlib din nord-vestul Siriei.

La 26 aprilie, avioanele ruse s-au alăturat armatei siriene într-un atac asupra unor părți ale provinciei Idlib, deținute de rebeli și zonele nordice adiacente din Hama.

După o serie de bombardamente asupra instalațiilor medicale, coordonatorul umanitar al ONU a declarat, pe 25 iunie, că a solicitat Rusiei să furnizeze informații detaliate despre modul în care Rusia folosește locațiile spitalelor care ii sunt oferite pe linie de ONU.

Potrivit datelor ONU, peste 400 de civili au murit ca urmare a escaladării violenței în nord-vestul Siriei în ultimele trei luni, peste 440.000 au devenit refugiați.

Sursa: Paginaderusia.ro