Președintele Dponald Trump a decis că membrii ANTIFA sunt membri ai unei organizații teroriste. Despre acest lucru scrie președintele american pe twitter

În timp ce Portland se pregătea pentru ceea ce poate fi una dintre cele mai mari demonstrații politice din vara Statelor Unite, pe care autoritățile se așteptau că vor duce la violență, Donald Trump a aruncat o postare tweeter caracteristic exploziv. Cum utopia liberală a Portland a devenit centrul unui război de dreapta din SUA

„Se acordă atenție majoră denumirii ANTIFA, drept „Organizație a teroriii”, a scris președintele de la clubul său de golf din Bedminster, New Jersey, sâmbătă dimineață. „Portland este urmărit foarte atent. Sperăm ca primarul să își poată face treaba în mod corespunzător!”.

„Antifa” este un termen colectiv pentru o afiliere lentă a grupurilor antifasciste. Astfel de contra-protestatari s-au confruntat cu activiști de extremă dreaptă din orașul Oregon de-a lungul erei Trump, unii dintre ei purtând îmbrăcăminte și măști de față „bloc negru”.

Republicanul Texas Ted Cruz a propus o rezoluție a Senatului care ar desemna antifa drept grup terorist intern. Rezoluția spune că Rose City Antifa, un grup proeminent din Portland, întrucât „respinge în mod explicit autoritatea ofițerilor de ordine din Statele Unite”.

Vineri, în Portland, liderul de dreapta Joey Gibson s-a îndreptat către autoritățile orașului. În afara Centrului Județean al Justiției Multnomah, Gibson le-a spus reporterilor și susținătorilor săi prin Facebook, mandatul de arestare împotriva lui a fost „fără îndoială un atac la primul amendament”.