Premierul român Viorica Dăncilă a anunţat, luni, că săptămâna trecută au intrat în conturile României încă 103,2 milioane euro din Fondul european de garantare agricolă.

“Vin vești foarte bune din agricultură. Săptămâna trecută au intrat în conturile României încă 103,2 milioane euro din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA). De la preluarea guvernării, în conturile fermierilor români au intrat 8,78 miliarde de euro din fonduri europene. Numai  în acest an, au venit de la Comisia Europeană 2,53 de miliarde de euro pentru fermieri și dezvoltarea satului românesc. Acestor sume se adaugă peste 1,4 miliarde euro plătiți ca subvenții din bugetul național”, a declarat prim-ministrul, la începutul şedinţei de Guvern, transmite Calea Europeană. 

Dăncilă a adăugat că Guvernul continuă sprijinul acordat fermierilor şi agricultorilor pentru a asigura prezenţa pe piaţă a produselor autohtone.

“Ministrul Agriculturii Petre Daea m-a informat că a fost plătită ultima tranșă, de peste 200 de milioane de lei către legumicultorii înscriși în ciclul I al Programului de sprijin pentru tomate. Este un program extrem de apreciat. În prima etapă  din acest an s-au înscris aproape 20.000 de legumicultori, iar aproximativ jumătate dintre ei au obținut producție suplimentară și încă livrează pe piață. Deja avem înscriși pentru ciclul II al programului peste 4000 de producători agricoli, ceea ce înseamnă în continuare că în aprovizionarea cu tomate a populației românești avem tot sprijinul din partea acestora”, a mai spus Viorica Dăncilă.