Un manifestant rus care suferă de diabet, arestat vineri în cadrul unei anchete pentru ''tulburări masive'' după o manifestaţie a opoziţiei la sfârşitul lunii iulie, este spitalizat în stare gravă după ce nu a avut acces la insulină, au anunţat duminică media ruse, relatează AFP, potrivit Agerpres.

"El se află în unitatea de terapie intensivă, starea lui este gravă", a declarat serviciul de informaţii de la spitalul Eramichantseva din Moscova, în timp ce postul de radio independent Ekho Moskvy, care a citat o sursă din cadrul serviciilor de sănătate, indică faptul că starea lui este ''gravă dar stabilă''.

Dmitri Vassiliev, 43 de ani, directorul canalului rus Doctor TV, a fost arestat vineri seara. ''Mă duc la Comisia de anchetă. Sunt suspect într-un caz de tulburări masive care datează din 27 iulie", a scris el pe Facebook.

După o noapte de interogatoriu, manifestantul nu a avut acces la insulină când a fost încarcerat, a indicat site-ul de informaţii Mediazona o avocată a ONG-ului OVD-Info, Tatiana Prilipko. El a fost transferat la spital sâmbătă, a precizat ea.

Dmitri Vassiliev este cel de-al treisprezecelea protestatar urmărit pentru ''tulburări masive'' după protestul neautorizat din 27 iulie, care s-a soldat cu peste 1.400 de arestări. El riscă până la 15 ani de închisoare.

Autorităţile ruse se confruntă de trei săptămâni cu cel mai mare protest de la revenirea lui Vladimir Putin la Kremlin în 2012, iar opoziţia cere autorizarea candidaţilor săi să participe la alegerile locale din 8 septembrie.