Vineri seara, 23 decembrie, pe ruta Odesa-Cuciurgan, locuitorul orașului Odesa, Oleg T., care mergea la volanul automobilului Daewoo Lanos, a fost bătut de cetățeni transnistreni. Oleg se deplasa în direcția Cuciurgan și a observat o mașină Toyota Carmy cu numere transnistrene „С558СС” care înălca grosolan regulile de circulație.

Toyota depășea alte automobile apoi se opera de tot. după ce Oleg T. a semnalizat în semn că Toyota avea să creeze o situație de accident, din amșină au ieșit trei persoane necunoscute, l-au scos pe Oleg din mașină și au început să-l bată. În ajutorul lui Oleg au sărit șoferii automobilelor din apropiere, scrie http://polygraf.net/

Victim a scris plângere la polițiem acest lucru însă nu a dat niciun rezultat. Toate persoanele din Toyota au plecat într-o directive necunoscută. Unde se află automobilul, nu se cunoaște.

Mașinile cu plăcuțe transnistrene sunt o problemă mare în regiunea Odesa din Ucraina. Există câțiva factori asupra cărora atrag atenția șoferii transnistreni.

O mare parte a crimelor pe drum sunt comise în mare parte de automobilele cu numere transnistrene. În primul rând, este foarte greu să verifici pe al cui nume este înregistrat automobilul și dacă pașaportul tehinic este unul adevărat.

Automobilele care în mod normal sunt furate în Ucraina și în țările europene vecine sunt aduse în Transnistria. Acolo sunt modificate numerele de corp și li se eliberează pașapoarte tehnice. În 99% din cazuri, mașinile vândute în Transnistria sunt furate. În special, acest lucru se referă la mașinile scumpe, deoarece Transnistria eate „un stat” foarte sărac, de aceea, nimeni nu importă official mașini scumpe. În același timp, șeoferii mașinilor din Transnistria de cele mai multe ori încalcă regulile de circulație și sunt foarte nedisciplinați la drum. Poliția din Odesa poate să le pună amendă din simplul motiv că automobilul este înregistrat într-o zonă nerecunoscută. Respectiv, dacă șoferul a nu dorește să plăteasăc amenda pe loc, polițistul nu va putea să expedieze amenda prin poștă. Totodată, dacă șoferii ucraineni nimeresc într-un accident cu o mașină din Transnistria, acesta va trebui să-și achite singur costurile reparației, deoarece în foarte puține cazuri, șoferii transnistreni au mașina asigurată. În odesa circulă chiar și o glumă „Cel mai mare coșmar al șoferului unui Mercedes e să fie tamponat de un „Moskvici” vechi cu numere transnistrene”.

Cei mai mulți dintre locuitorii regiunii Odesa se indignează de ce mașinile cu numerele transnistrene circulă nestingherit pe teritoriul ucrainean, „statul” secesionist nefiind recunoscut de nimeni nu a semnat Convenția privind circulația rutieră din anul 1968.