Şeful administraţiei preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski şi-a prezentat demisia după doar două luni în noul post. Preşedintele nu a semnat însă deocamdată demisia, relatează vineri Reuters, citând un comunicat de la Kiev, potrivit agerpres.

„Preşedintele a confirmat existenţa unei scrisori de demisie a şefului administraţiei sale şi a precizat că nu a semnat deocamdată scrisoarea”, se arată în comunicat.

Este vorba de avocatul Andrii Bogdan, care potrivit Reuters ar avea legături cu magnatul Ihor Kolomoiski, unul dintre cei mai bogaţi oameni din Ucraina şi care s-a aflat multă vreme în conflict cu autorităţile ucrainene în legătură cu controlul asupra PrivatBank, cel mai mare creditor din Ucraina. Bogdan a fost consilierul lui Kolomoiski când acesta era guvernator regional în 2014 şi a fost unul dintre avocaţii lui Kolomoiski în procesul magnatului împotriva guvernului în legătură cu PrivatBank, pe care Kolomoiski a deţinut-o până în 2016.

Actor de comedie fără experienţă politică, Zelenski a câştigat luna trecută alegerile prezidenţiale pe valul promisiunilor sale de a combate corupţia şi a pune capăt „politicilor curente”.

„Noi – toţi oamenii cheie care au venit cu mine – am convenit de la bun început să scriem scrisori de demisie... Dacă societatea sau preşedintele consideră că o persoană sau alta nu poate face faţă sarcinilor stabilite de Ucraina, atunci, în orice moment, respectiva persoană va demisiona, se menţionează în comunicatul preşedinţiei difuzat vineri.