Coloana unui oficial ucrainean a fost supusa unui atac cu rachete în regiunea frontului din Donetk, transmite agentia de presa Unian.

Conform datelor Statului Major al Operațiunii Forțelor Comune, pe 10 iulie, în marginea de sud a localitatii Granitnoe, un sistem de rachete antitanc a fost folosit pentru a ataca coloana uneia dintre unitățile forțelor comune.

Ca urmare a bombardamentului, un soldat a fost ucis, altul a fost rănit. După cum relateaza o serie de mass-media, camionul militar însoțea coloana guvernatorului regiunii Donețk, Pavel Kirilenko, care se afla in vizita pe linia frontului.

În legătură cu bombardarea coloanei, președintele ucrainean Vladimir Zelenski a ordonat șefului Statului Major General, comandantul forțelor armate, Ruslan Homciak, să intensifice activitatea Forțelor Armate pentru a lichida  grupurile diversioniste.

Serviciul de presă al șefului statului a mai informat că, în urma bombardamentului, „mașina președintelui administrației regionale de stat din Donetk, care era în apropiere, nu a fost atinsa”.

Ministerul de Externe nu exclude faptul că, după bombardarea coloanei guvenratorului din Donețk, în urma căreia un soldat a fost ucis, Rusia va continua provocările în Donbas.

Adjunctul ministrului de externe Egor Bojok a scris in acest sens pe Twitter ca: „Aceasta este maniera în care Kremlinul dorește încetarea focului în Ucraina și încearcă să îndeplinească acordurile de la Minsk”.

Sursa: paginaderusia.ro