Un comerciant de droguri, în vârstă de 29 de ani, a fost omorât în plină stradă de un trecător cu cazier juridic pătat. Crima a avut loc vineri, 5 iulie, pe strada Warmoesstraat, din centrul orașului Amsterdam, Olanda. Conflictul dintre cei doi a fost surprins de camerele de supraveghere.

Din imaginile surprinse de camerele de supraveghere, se vede cum un biciclist nu a putut împărți drumul cu un pieton, iar între ei s-a iscat o ceartă care a culminat cu o crimă.

Când biciclistul a vrut să-i ceară socoteală pietonului, ultimul a scos un cuțit și l-a atacat. Bucătarul unui local din preajmă a ieșit să-i despartă pe cei doi, însă pietonul l-a lovit de mai multe ori cu cuțitul pe biciclist, după care a fugit de la fața locului. Din cauza rănilor, biciclistul s-a prăbușit în stradă, iar la scurt timp a murit.

Potrivit poliției olandeze, victima, un tânăr în vârstă de 29 de ani,  locuia de mai mult timp în Amsterdam și s-ar fi ocupat cu comercializarea drogurilor în cartierul „Ferlinarelor Roșii”.

Totodată, la scurt timp după crimă, autorității l-au reținut pe agresor. Acesta s-a dovedit a fi un bărbat în vârstă de 49 de ani, originar din orașul Almera, anterior fiind cercetat penal pentru mai multe furturi, tentative de omor, violențe, dar și pentru trafic de droguri.