Militarii ruși din Venezuela se întorc în Rusia, a anunțat Ambasada rusă de la Caracas, potrivit Radio Liberty.

Ambasada a precizat că militarii ruși și-au îndeplinit misiunile planificate și se vor întoarce la Moscova cu un zbor efectuat de un avion Il-62 al Forțelor Aeriene Ruse. Nu se precizează însă și numărul celor care se întorc în Rusia.

Anterior, pe 25 iunie, un aparat de zbor al Forțelor Aeriene Ruse a sosit la Caracas. Potrivit Reuters, aceeași aeronavă, împreună cu avionul de transport An-124, a aterizat pe aeroportul din Caracas în luna martie. Atunci s-a relatat că aproximativ 100 de militari au sosit în Venezuela din Rusia. Printre militarii ruși dislocați în Venezuela pe 24 martie erau și luptători ai forțelor speciale, dar și experți în domeniul securității cibernetice.

Sosirea avioanelor militare rusești în Venezuela a cauzat dispute diplomatice între Washington și Moscova. Casa Albă a acuzat Kremlinul că încearcă să intervină în afacerile interne ale Venezuelei.

Președintele american Donald Trump a avertizat că Rusia trebuie să „plece” din Venezuela, iar Ministerul rus de Externe a răspuns că aeronavele au transportat doar specialiști pentru executarea contractelor de armament, relatează Pagina de Rusia.