(UPDATE): Delegațiile a șapte state au părăsit sesiunea Adunării Parlamentare a Consiliului Europei în semn de protest după confirmarea statutului delegației Federației Ruse în cadrul Adunării. Este vorba despre Ucraina, Estonia, Letonia, Lituania, Georgia, Polonia și Slovacia.

Potrivit RBK Ucraina, cu referire la declarațiile șefului delegației Ucrainei în APCE, Gheorgi Longvinski, parlamentarii din Rada Supremă vor continua lupta.

Ucrainei s-au alăturat încă șase state care au adoptat o declarație comună.

Viitorul Consiliului Europei este amenințat pentru că el pierde încrederea oamenilor pe care trebuie să-i apere. Ne întoarcem acasă pentru a discuta cu parlamentele șiguvernele noastre cu referire la acțiunile comune încadrul Adunării pentru următoarea sesiune”, se menționează în textul declarației.

Știrea inițială:

Ucraina anunță că păresește Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei după ce APCE a confirmat statutul delegației Federației Ruse. Totodată, delegațiile Poloniei, Lituaniei, Estoniei și Georgiei în cadrul Adunării își vor consulta legislativele și guvernele privind viitoarea participare în activitatea APCE.

Știrea se actualizează!