Kremlinul este mulțumit de adoptarea rezoluției Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), care redă delegației ruse dreptruile pierdute ca urmare a anexarii de catre Rusia a peninsulei Crimeea, în 2014, a declarat jurnaliștilor Dmitri Peskov, secretarul de presă al președintelui Rusiei, potrivit TASS.

„În ceea ce privește întoarcerea delegației noastre la APCE, adoptarea rezoluției în cauză și trimiterea parlamentarilor noștri, acesta este un fenomen foarte pozitiv, (care) poate fi tratat doar pozitiv”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

„Nu este vorba despre victoria diplomatică a Moscovei, ci despre victoria bunului simț, deoarece Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei nu poate funcționa pe deplin fără participarea delegației rusești”, a spus Peskov.

La întrebarea dacă rezoluția APCE, care permite delegației ruse să participe la sesiunea din iunie, înseamnă că țările europene încep să recunoască „alipirea” Crimeei, Peskov a răspuns:

„Greu de spus că aceasta înseamnă o schimbare a punctului de vedere dominant, dar în acest caz suntem plini de răbdare și hotărâre sa explicam situația cu Crimeea, așteptand momentul în care se va schimbă poziția omologilor noștri”.

Peskov a menționat că reprezentanții europeni „au puncte de vedere diferite în această privință”.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului nu a uitat sa reia marota oficiala ca: „Crimeea este parte integrantă a Rusiei, subiect al Federației Ruse și nicio chestiune legata de Crimeea nu poate face obiectul discuțiilor cu vreuna dintre țări”.

Sursa: pagina de Rusia