Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a semnat luni un decret privind prelungirea, până la 31 decembrie 2020, a embargoului introdus pentru importurile de produse alimentare occidentale, transmite Reuters.

Kremlinul a introdus un embargou pentru alimentele produse în ţările care au introdus sancţiuni împotriva Rusiei după anexarea Peninsulei Crimeea în 2014. Embargoul rusesc a afectat o gamă largă de produse alimentare de la brânza franţuzească la fructele din Spania. Acest embargou a fost prelungit în trei reprize până acum, ca răspuns la prelungirea sancţiunilor economice europene.

Decretul semnat luni de Vladimir Putin, prelungeşte "până la 31 decembrie 2020" interdicţia de a importa în Rusia produse alimentare provenite în principal din Uniunea Europeană. De asemenea, preşedintele Rusiei a cerut Guvernului să adopte măsurile necesare pentru implementarea decretului şi, dacă este necesar, să trimită propuneri cu privire la modificarea duratei acestor sancţiuni.

Pe termen lung, autorităţile ruse speră că acest embargou va stimula dezvoltarea unui sector agricol naţional, având în vedere şi faptul că acest sector beneficiază de importante subvenţii. 

Sursa: agerpres.ro