Serviciul federal de supraveghere a calității mărfurilor, Rospotrebnadzor, va intensifica controlul asupra vinurilor și altor băuturi alcoolice importate din Georgia în Rusia.

„Rospotrebnazdor intensifică controlul asupra calității și siguranței produselor alcoolice georgiene ce sunt importate pe teritoriul Federației Ruse”, se menționează în comunicatul oficial al serviciului.

Calitatea băuturilor alcoolice georgiene se înrăutățește în dinamică, declară Rospotrebnadzor.

Rospotrebnadzor a informat că în ultimii patru ani (2014-2018) volumul de vinuri georgiene care nu corespund cerințelor obligatorii, s-a mărit de trei ori - până la 203 mii de litri. Instituția a numit opt producători de vinuri față care ar fi încălcat normele de producere. „Toate partidele cu aceste mărfuri nu au fost permise pe teritoriul Federației Ruse”, se menționează în comunicat.

Rusia a impus embargo față de importul de vinuri și apă minerală din Georgia în anul 2006, motivând prin calitatea proastă a produselor. Exportul vinurilor georgiene pe piața din Rusia a fost reluat în iunie 2013.

Menționăm că în Georgia au avut loc proteste masive anti-ruse după ce un deputat al Dumei de Stat a ținut un discurs de pe fotoliul de spicher al Parlamentului de la Tbilisi.