Boris Johnson, marele favorit la succesiunea Theresei May, ar fi fost consiliat de către Steve Bannon, fostul consilier al lui Donald Trump, dezvăluie presa britanică.

Ziarul britanic The Observer dezvăluie că Johnson ar fi fost consiliat de către Steve Bannon, directorul campaniei prezidenţiale a lui Donald Trump, relatează News.ro.

Zvonuri despre legături între cei doi au apărut de vara trecută, însă au fost negate întotdeauna de către Johnson. The Observer publică de această dată o înregistrare video în care Bannon afirmă că se află în contact cu fostul ministru britanic de Externe.

Imaginile au fost filmate în iulie 2018 de către americana Alison Klayman, care realizează un documentar despre  Bannon, intitulat „The Brink”. Documentarul urmează să apară în iulie.

În înregistrare, fostul consilier al lui Trump, aşezat în camera sa de hotel, afirmă că se afla în contact cu Johnson în timpul campaniei Brexit. La momentul demisiei fostului şef al diplomaţiei din Guvernul May, Bannon afirmă că l-a ajutat să-şi redacteze discursul.

Aceste noi dezvăluiri au loc în contextul în care Boris Johnson este marele favorit la succesiunea premierului demisionar. Dezvăluiri cu privire la zgomotoasa ceartă conjugală dintr Johnson şi partenera sa au dat deja o primă lovitură imaginii fostului primar al Londrei, iar această a doua dezvăluire continuă să sporească presiunile asupra lui „BoJo”.