Un sfert de milion de cehi au ieşit în stradă la Praga pentru a cere demisia guvernului. A fost cel mai mare protest după căderea comunismului, în 1989.

Oamenii au cerut demisia premierului Andrej Babis, suspectat de fraudă cu fonduri europene. Protestatarii au purtat bannere pe care scria: „Nu vom renunța la democrație” şi au fluturat steaguri ale Uniunii Europene, relatează Digi 24.

Multe familii şi-au adus şi copiii la mitingul care s-a desfăşurat fără incidente. Premierul spune că cetăţenii au dreptul să protesteze, dar refuză să demisioneze.

În ciuda uriaşelor demonstraţii de la Praga, din ultima lună, formaţiunea populistă a lui Andrej Babis rămâne pe primul loc în preferinţele cehilor.

Un protest de amploare a avut loc şi vineri în capitala Cehiei, când 50.000 de oameni au ieşit în stradă pentru a apăra independenţa sistemului judiciar.

Oamenii se tem că noul ministru al Justiţiei, Marie Benesova, va încerca să-l protejeze pe premierul Andrej Babis, suspect într-un dosar de fraudă cu fonduri europene.