Jucătorii de fotbal ai mai multor cluburi georgiene s-au dus la meciurile etapei a 19-a a campionatului localб în tricouri cu sloganuri anti-rusești.

Reuniunile campionatului georgian au avut loc pe 22 iunie. Tricourile cu sloganuri au fost făcute de jucători din Kutaisi "Torpedo", Tbilisi "Lokomotiv" și "Metallurg" din Rustavi, scrie Lenta.ru

Jucătorii de la „Torpedo” s-au dus la meciul cu Zioni în tricouri negre. Inscripția asupra lor a afirmat că o parte din teritoriile georgiene se afla sub ocupație rusească. În urma întâlnirii, Torpedo a învins adversarul cu un scor de 7:0.

Meciul dintre Lokomotiv și Metallurg sa terminat cu o egalitate de 1:1.

Revoltele din capitala Georgiei au început la 20 iunie. Incidentul cu participarea Deputatului Dumei de Stat Serghei Gavrilov (politicianul a preluat funcția de Președinte al Parlamentului Georgiei în timpul sesiunii de deschidere a Adunării Interparlamentare) a provocat mii de mitinguri de protest. Protestatarii s-au dus la furtuna clădirii legiuitorului din Tbilisi. Poliția a folosit forța, în urma căreia au fost răniți 240 de persoane, inclusiv 80 de reprezentanți ai agențiilor de aplicare a legii.