Aproximativ 1.450 km de gazoduct au fost trase pe fundul Mării Baltice în cadrul poriectului Nord Stream 2, a anunțat serviciul de presă al Gazprom.

Proiectul Nord Stream 2 prevede construirea și exploatarea a două ramuri de gazoduct cu o capacitate totală de 55 de miliarde metri cubi de gaz pe an. Noua conductă va ocoli Ucraina și este construită paralel cu gazoductul deja existent – Nord Stream 1.

Potrivit Gazprom, porțiunea construită reprezintă peste 59% din lungimea total preconizată a conductei, relatează Pagina de Rusia.

Construcția proiectului ar trebui finalizată înainte de sfârșitul anului 2019, termen pus sub semnul intrebarii din cauză că Danemarca, pe teritoriul căreia ar trebui să treacă gazoductul, nu a acordat încă autorizația necesară.

Grupul rus Gazprom livrează gaze naturale Germaniei printr-o serie de conducte amplasate în Marea Baltică, denumite Nord Stream. În 2015, Gazprom şi un grup de companii europene, respectiv E.ON, Wintershall, Shell, OMV şi Engie, au semnat un acord pentru realizarea proiectului Nord Stream 2, ce presupune construcţia a încă două conducte pe lângă cele două deja existente.