Liberalii şi socialiştii din Parlamentul European nu îl vor susţine pe conservatorul Manfred Weber pentru funcţia de preşedinte al Comisiei Europene, a anunţat liderul Verzilor Philippe Lamberts. Informaţia a fost confirmată şi de liderul Renew Europe, Dacian Cioloş.

Weber este candidatul propus de Partidul Popular European (PPE) pentru funcţia de preşedinte al Comisiei Europene.

Însă înaintea summitului de la Bruxelles, la care se va discuta despre cele mai importante poziţii din UE, colegii din parlament ai lui Weber l-au anunţat pe acesta că nu va avea susţinerea grupărilor lor, relatează Politico, potrivit News.ro.

„Şefii grupurilor liberale şi social-democrate l-au anunţat oficial pe liderul PPE Manfred Weber că nu va avea voturile lor”, a afirmat Lamberts într-o conferinţă de presă.

Partidul Verzilor nu a luat încă o decizie cu privire la Weber, a precizat Lamberts. „Trebuie să găsim un acord privind un program. Nu îl avem încă, dar nu excludem pe nimeni”, a afirmat el.

Dacian Cioloş, proaspătul lider al grupării liberale Renew Europe, a confirmat că nu îl va susţine pe Weber.

„Deocamdată nu există o majoritate pentru candidatura lui Weber”, a declarat Cioloş înaintea unei întâlniri de la Bruxelles a liderilor liberali la Palatul Egmont.

Cioloş a informat că liberalii o susţin în continuare pe Margrethe Vestager, Comisarul European pentru Concurenţă.