Meng Hongwei, fostul şef al Interpol, şi-a recunoscut vinovăţia, joi, în cadrul unei audieri în faţa instanţei, după ce procurorii l-au acuzat de luare de mită.

Presa de stat chineză informează că Meng Hongwei a fost acuzat că a primit mită în valoare de 14,5 milioane yuani (2,11 milioane dolari), relatează Reuters, potrivit Agerpres.

Tribunalul din oraşul Tianjin din nordul ţării va anunţa verdictul în acest caz la o dată ulterioară, a precizat publicaţia oficială Ziarul Poporului.

Nu este clar cine este avocatul lui Meng şi nu a fost posibil să se ajungă la el sau la un reprezentant legal pentru comentarii. Soţia fostului şef al Interpol, care a primit azil în Franţa, a spus că acuzaţiile aduse acestuia sunt motivate politic.

Meng Hongwei a fost președinte al Interpol din 2016 până în 2018. De asemenea, el a fost vice-ministru al Securității Publice în China din 2004 până în 2018.

La 27 martie, Meng a fost demis din toate funcțiile publice și exclus din Partidul Comunist Chinez pentru „încălcări serioase a legii”. Procurorii chinezi au anunțat ulterior, la 24 aprilie, că Meng a fost pus oficial sub arest, fiind acuzat de luare de mită.