Preşedintele american Donald Trump a declarat miercuri că se va întâlni cu preşedintele rus Vladimir Putin la summitul G20 din 28-29 iunie, din Japonia.

Într-un interviu acordat Fox News, Trump a afirmat că va avea întâlniri cu Putin şi cu preşedintele chinez Xi Jinping, informează Reuters, potrivit News.ro.

Preşedintele american a confirmat săptămâna aceasta că se va întâlni cu Xi Jinping.

„Vreau să ne înţelegem cu Rusia şi cred că vom face acest lucru. Vreau să ne înţelegem cu China şi cred că vom reuşi. Mă întâlnesc cu ambii preşedinţi săptămâna viitoare în Japonia la G20”, a declarat Trump.

Săptămâna trecută, Trump a mai comunicat presei americane că se va întâlni cu Putin la Osaka, însă Kremlinul a comentat atunci că nu există nicio înțelegere oficială în acest sens între Moscova și Washington. Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președintelui rus, declarase că o scurtă întrevedere între Putin și Trump este posibilă, „dar asta nu va fi o întâlnire oficială”.

Ultima întâlnire oficială a celor doi lideri politici a avut loc în iulie 2018 la Helsinki. Putin și Trump au stat atunci la o discuție față-n față timp de două ore.