Comisarul european pentru migraţie şi afaceri interne, Dimitris Avramopoulos, a declarat că România nu este departe de momentul aderării la spaţiul Schengen, în prezent lucrându-se la aspectele tehnice pentru acest demers.

Avramopoulos a mai spus că România şi-a îndeplinit îndatoririle, astfel că va deveni foarte curând membră în spațiul Schengen, relatează Mediafax.

„Aş dori să transmit un mesaj clar prietenilor noştri români: în curând, România va fi membră a spaţiului Schengen. Fiind responsabil din punct de vedere politic de acest lucru, am lucrat îndeaproape cu autorităţile române”, a declarat comisarul european pentru migraţie şi afaceri interne, Dimitris Avramopoulos.

„România a îndeplinit aproape toate îndatoririle, aşadar suntem foarte aproape de a deschide uşile pentru prietenii noştri români”, a declarat comisarul european pentru migraţie şi afaceri interne”, a adăugat comisarul european.

Comisarul a mai adăugat că nu este departe momentul când România va fi membră a spaţiului Schengen, însă trebuie rezolvate aspectele de natură tehnică.

„Au mai rămas nişte aspecte, majoritatea tehnice, şi practice. Suntem foarte aproape. Nu este o chestiune de timp, ci de îndeplinirea ultimelor detalii. La fel este şi pentru Bulgaria şi pentru Croaţia”, a mai spus Dimitris Avramopoulos.