Purtătorul de cuvânt al preşedinţiei Rusiei, Dmitri Peskov, a criticat miercuri ancheta autorităţilor olandeze privind prăbuşirea în Ucraina a unei aeronave a companiei Malaysia Airlines, potrivit agenției de știri DPA.

Peskov a declarat pentru TASS că Moscova nu poate veni cu un comentariu clar înainte de a putea face o analiză a anchetei, dar a amintit că „Rusia nu a avut ocazia de a participa” la investigaţiile privind cursa MH17, transmite Agerpres.

„Nu cred că e posibil să comentez ceva înainte să avem publicat un document oficial privind ancheta. Deocamdată nu avem însă nimic publicat, de aceea nu avem ce să comentăm”, a spus purtătorul de cuvânt de la Kremlin. „Chiar de la început, din primele zile după această tragedie, Rusia a dat dovadă de iniţiativă şi a dorit să se alăture anchetei privind această prăbuşire groaznică. De aceea, poziția noastră față de această investigație este bine cunoscută pentru toată lumea”, a adăugat el.

Echipa internaţională de anchetatori care investighează doborârea de către o rachetă rusească a zborului MH17 al companiei Malaysia Airlines, deasupra estului separatist al Ucrainei, în 2014, a făcut publice miercuri numele a patru suspecţi: cetăţenii ruşi Igor Girkin, Serghei Dubinski şi Oleg Pulatov şi cetăţeanul ucrainean Leonid Harcenko.

Aceştia au fost inculpaţi pentru crimă şi sunt dați în urmărire internaţională.